www.urkorkat.nu

Inspirerande vinprovningar i Gamla Stan!

Våra olika provningar

Något som är viktigt innan man kommer är att man behöver vara bokad samt erhållit en bekräftelse på anmälan. Det fungerar tyvärr inte att bara dyka upp oanmäld till någon av våra provningar, det kan ställa till det för oss vad gäller mängd vin samt tilltugg samt även förberedelser. Dessutom tar vi ingen betalning på plats utan endast förskottsbetalning gäller. 

I ett gediget källarvalv i Gamla Stan håller vi till när vi genomför våra vinprovningar. Våra provningar är till för att ge ökad förståelse och kunskap. Provningarna bygger på ett antal upplägg, vi är självfallet flexibla och ordnar en provning utifrån era önskemål:

cropped-glasses-974687.jpg

Grundläggande vinprovning – Vår mest basala provning. Perfekt för nybörjaren. Vi provar vita och röda viner från klassiska vinländer och distrikt och fokuserar på provningsmetodiken, de 5 grundsmakerna samt matchning ihop med mat. Pris per person 495 kr.

cropped-vines-928523.jpg

Temaprovning – Våra temaprovningar tar oss till ett speciellt vinland eller distrikt eller druva från olika delar av världen. Vi får en fördjupad kännedom om vinerna och vad som karakteriserar druvorna. Pris per person 595 kr.

wine-811406

Ripasso & Amaroneprovning – Valpolicella heter distriktet där de berömda, omtyckta Amaronevinerna kommer ifrån. Men hur gör man ett Amaronevin och finns det flera viner från samma område? Vilka druvsorter används? Vi provar olika viner och stilar från Veneto, en av våra mest populära provningar!  Pris per person 649 kr.

cropped-champagne-592638.jpgwine-873886

Champagneprovning – Champagne är magiskt! Mycket av själva magin kretsar just kring bubblorna. På vår Champagneprovning lär vi oss det som är värt att veta om Champagne, provar de ädla dryckerna och korar vår favorit!  Pris per person 649 kr.

rose-1024710

Exklusiv Vinprovning – Följ med på något riktigt lyxigt! Vi får prova de riktigt fina vinerna och får ökad inblick i de exklusiva vinernas värld. Provningen bygger på ett tema såsom t ex Bordeaux, USA, Italien, Spanien med flera. En riktig upplevelse! Pris per person 895 kr.

Vinglas

Glasprovning – Vilken betydelse har glaset för den totala vinupplevelsen? Det är en relevant fråga. Hur kan samma vin upplevas olika ur olika glas? Vi provar klassiska viner ur olika glas och noterar skillnaden först på doften, sedan på smaken. Verkligen intressant! Pris 595 kr.

© 2020 www.urkorkat.nu

Tema av Anders Norén

Trace McSorley Womens Jersey